Paslanmaz Borular Geri Dönüşüme Uygun Mu?
Paslanmaz boru, iki farklı şekilde geri dönüştürülebilir. Tamir etme yöntemi ve geri dönüşüm tesisleri, çeliğin yeniden kazandırılmasını sağlar. Yeniden kullanım imkânı sunan bu ürün grubu, pek çok defa geri dönüştürülebilir.
Boruların dönüştürülmesi, çevre kirliliğini önlediği gibi enerji tasarrufuna da katkıda bulunur. Bu işlem sürecinin yaygınlaşması ve sürekliliği, doğal kaynakların erkenden tükenmesinin de önüne geçer. Geri dönüşüm işlemi, dünya ve ekonomi ile birlikte doğa ve insanlık için önemli bir yere sahiptir. Dayanıklılık ve geri dönüşüm imkânı sunması gibi nitelikler, paslanmaz boru kullanımını artırır.
Paslanmaz Borunun Geri Dönüşüm Aşamaları Nelerdir?
Endüstriyel hurda olarak kabul edilen paslanmaz boru, düşük maliyetli ve kullanım alanı genişliği sebebi ile üreticiler tarafından tercih edilir. Bu malzemenin geri dönüşüm aşamaları şöyle;
- Hurda toplayıcıları tarafından toplanan borular, pres makinesinde sıkıştırılıp daha az yer kaplayacak hale getirilir. Bu durum, kolay bir şekilde taşınması anlamına gelir.
- Borular, diğer metallerden ayrılarak renk ve ağırlıklarına göre kategorize edilir.
- Ardından, merdane veya pres makineleri ile kırma işlemi başlatılır. Küçük boyutlara indirilen borular, öğütme işlemine geçer.
- Öğütme işlemi ile küçülen çelik borular, eritilir. Yabancı maddelerden arındırılarak geri dönüşüm kalitesi artırılır.
- Kolay kullanım imkânı tanıyan bir şekil verilerek soğumaya bırakılır. Genellikle, çubuk formu verilir.
- Geri dönüşümü tamamlanan çelik ham madde olarak fabrikaya teslim edilir.
Dünya standartlarına uygun ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Kuzey Paslanmaz ekibiyle hemen iletişime geçebilirsiniz.